Loading Events
  • This event has passed.

De sleur van kanker. Wanneer kanker je leven beheerst.

 

Stichting ONCOSupport organiseert een themamiddag over kanker op 13 januari 2018 van 14.00 uur tot 16.00 uur met na afloop een ontmoetingsmoment onder het genot van een versnapering. Het thema is: De sleur van kanker. Hoe kom ik eruit?

Gea, ervaringsdeskundige borstkanker en kankersurvivor, heeft na jaren strijd het roer omgegooid. Sinds de diagnose kanker was ze dagelijks bezig met haar kanker. Totdat ze het genoeg vond. Sindsdien heeft haar leven een andere wending genomen.

Tijdens een interactieve bijeenkomst vertelt Gea hoe zij de kanker een plekje gegeven heeft in haar leven. En hoe zij nu verder kan met haar leven. Tijdens de bijeenkomst wordt met de aanwezigen besproken welke impact kanker heeft. En welke strategie bewandeld kan worden om weer een zinvolle invulling te geven in het dagelijks leven.

Leven met en na kanker is niet vanzelfsprekend. Kanker en de behandeling ervan hebben vaak een grote invloed op het dagelijks leven. Lichamelijk, geestelijk en sociaal. Het is niet makkelijk om na de behandeling het gewone leven weer op te pakken. Ook omdat de gevolgen van kanker zich nog vele jaren na de behandeling manifesteren. Voor de meeste (ex)-kankerpatiënten is er sprake van een leven vóór en na de ziekte.

Chronische vermoeidheid, geheugenverlies, angst voor de ziekte, incontinentie, onzekerheid over het verdere ziekteverloop, pijn, veranderingen van het lichaam, de financiële gevolgen van chronische ziekte en uitval van werk, zorgen ervoor dat je elke dag denkt aan kanker. Na de kanker is het vaak moeilijk om een baan te vinden of te houden. Als kankersurvivor kom je niet of nauwelijks in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een overlijdensrisicoverzekering of een hypotheek. Tenzij tegen extreem hoge kosten.

 

Tijdens de bijeenkomst kunnen we geen pasklaar antwoord geven op de vele (complexe) vragen. Maar we kunnen wel bespreken in welke richting we kunnen gaan om kanker een plekje te geven.

De bijeenkomst vindt plaats bij Spectrum Leeuwarden, Wijnhornsterstraat 196, Leeuwarden. Voor vragen en opgave: info@spectrumleeuwarden.nl Aanmelden kan tot en met 8 januari.

Stichting ONCOSupport is een stichting die zich inzet voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Zij organiseert diverse activiteiten en themabijeenkomsten over kanker.